Bölüm Hakkında

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünün öncelikli amacı, ülkemizin gelişimi için gerekli olan demokratik ve etik değerlere sahip çıkan; insana ve doğaya saygılı; çevre, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı; gelişmeyi bir yaşam biçimi olarak algılayan; bilimsel düşünmeyi önceleyen ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş; yeni kuşakları yaşama hazırlamadaki rolünün ve sorumluluğunun farkında; uluslararası bilimsel ve sanatsal gelişmeleri izleyen araştırmacı öğretmenler yetiştirmektir.
Bu bağlamda Bölümümüz, öğretmen adaylarının sorunları ve olguları tartışabilecekleri, sorunlara çözüm üretebilecekleri ve özgürce kendilerini ifade edebilecekleri öğrenme ortamları oluşturmayı; onlara, bilgiye erişmede, bilimi anlamada ve sanatla etkileşmede rehber olmayı; akademik çalışmalarını etik, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yerine getirmelerine olanak sağlamayı hedeflemektedir.
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü aşağıda sıralanan ana bilim dallarından oluşmaktadır. Söz konusu ana bilim dallarına ait lisans programlarından mezun olanlar, ilk ve orta öğretim kurumlarında kendi alanlarında öğretmen olarak görev yapabilmektedir.
Ana Bilim Dalları
Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı
Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı
Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı
Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı
Ana bilim dallarına ait programlar hakkında ayrıntılı bilgi için http://bologna.ibu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.